2010-06-24 19:46:49• hírek • Szatmár.ro

Öt éves a Szatmári Magyar Hírlap

Öt éve adta ki első lapszámát a Szatmári Magyar Hírlap című Szatmár megyei napilap. Az évfordulót megyei elöljárók  és intézményvezetők jelenlétében, az egykori kollégák társaságában ünnepelték meg.

Amint arra Szilágyi Ferenc lapigazgató, laptulajdonos visszaemlékezett, a Szatmári Magyar Hírlap megfogalmazott célja annak indításakor egy rendszeres, pontos és objektív tájékoztató médium létrehozása volt, amely a hírszolgáltatás mellett nagy hangsúlyt fektet az értékteremtésre, a hagyományőrzésre, a helyi értékek népszerűsítésére.

A  Hírlap öt évvel ezelőtt hetilapként indult, de még ugyanazon év szeptemberében napilappá alakult át, majd  az évek során tartalmilag és minőségileg is fejlődött. Azóta egyre többen veszik kezükbe a megyei magyarság kedvenc napilapját.

A Szatmári Magyar Hírlap, nem megfeledkezve kezdeti céljairól, folyamatosan törekedett  a  magyarság kulturális értékeinek ápolására: a Szamos melléklet megyei szinten egyedülálló kulturális hetilapként jelenik meg, illetve a Hírlap Könyveket megjelentető Scriptor Alapítvány tevékenysége is ezt a célt szolgálja, amelynek szellemi műhelyében már csaknem húsz kötet jelent meg.

hirlap

Ilonczai Gyöngyi, a Hírlap főszerkesztője beszédében elmondta, a napilap egy új látásmódot hozott, amely a megyei lakosok igényeinek folyamatos figyelemmel követésén alapult.  A lelkes munkatársaknak és a csapatszellemnek köszönhetően a lap dinamikusan fejlődik, és a visszajelzések rendszeresen igazolják, a munkájuk nem hiábavaló.

Az ünnepségen jelen volt Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke is, aki beszédében méltatta azt a lelkiismeretes munkát, amelyet a lap munkatársai a hét 6 napján kifejtettek annak érdekében, hogy másnap az olvasók friss hírekről értesüljenek. "Az Önök lapja nem csak egy egyszerű napilap, hanem a kisebbség, a Szatmár megyei magyarság újságja. RMDSZ elnökként külön büszkeség és öröm számomra, hogy a szatmári magyar közösség  két napilappal büszkélkedhet. Kívánom Önöknek azt, hogy ezzel a jó csapattal ünnepeljük majd meg a Szatmári Magyar Hírlap fennállásának a huszonötödik évfordulóját is." -mondta.



A Szatmár.ro hírportál szerkesztősége további sok sikert, sok olvasót és hasonlóan színvonalas lapszámokat kíván a Szatmári Magyar Hírlap szerkesztőségének.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: